מבוא – חשוב לקרוא! Introduction

בפרק זה ריכזתי קישורים למדריכים מהם ניתן להתחיל בלימודי שיבארי (זאת כמובן בתנאי שאתם כבר מכירים לעומק את הפרק התיאורטי, בדגש על נושאי הבטיחות). המדריכים מחולקים לארבע קבוצות לפי קונצפט דידקטי. הקבוצה הראשונה עוסקת בקשירות גפיים שהן הקשירות הראשונות שהמתחיל בלימוד השיבארי צריך להכיר ולתרגל. קשירת אלה מבוצעות לרוב בחבל אחד ויחסית קלות ללימוד. לאחר מכן, מגיעות קשירות שהן בגדר "שכבת בסיס" ובמרכזן קשירת הטקטה-קוטה. קשירה זו היא עמוד התווך של שיבארי והקושר הרציני צריך להכירה היטב. אחרי שהקושר הכיר את שתי הקבוצות הראשונות יש בידיו הבסיס הנדרש לעבור לקשירות נוספות. לסיום הוספתי קבוצה של "מדריכים שימושיים" אשר אינם מדריכים של קשירות שיבארי אך מלמדים דברים שימושיים למדי.

לפני שנים כשהתחלתי לרכז מדריכים, כל מדריך חדש שפורסם ברשת הוסף אחר כבוד לרשימה. כיום, הרשת מציעה יותר מדריכי שיבארי איכותיים ואני יכול להרשות לעצמי לפרסם כאן את אלה שבעיני הם היותר טובים ומציגים נכונה יותר את רוח השיבארי כפי שאני מבין אותה. עם זאת, גם כיום חלק מהמדריכים המפורסמים כאן הם יותר בגדר "פיוז'ן ברוח שיבארי" ולא הדבר עצמו.

אציין כי לא תמצאו כאן באתר קישורים למדריכי תליות (tsuri shibari) כי להבנתי, נכון יותר להתחיל ללמוד תליות תחת השגחה של משהו מנוסה ולא באופן עצמאי.

קשירות גפיים Limb Ties

כפי שכבר ציינתי, קשירות הגפיים (הידיים והרגליים) הן הקשירות הראשונות שצריך ללמוד ולימודן מתחיל בהכרה של קשרים בסיסים כמו הבולה-בולה וקשר ההצלה. לרוב קשירות אלה מבוצעות בחבל אחד ואפשר לראות בהן קשירה סופית או התחלה לקשירה מורכבת יותר.

בהזדמנות זו אזכיר שתי נקודת מפתח ביצירת קשירות גפיים בטיחותיות: הראשונה - יצירת קשרים יציבים (כאלה שאינם מתהדקים בעת מתיחה) והשניה - השארת מרווח בטיחות בין הגפה לבין החבל (קרוי גם "כלל האצבע", ע"ש האצבע שהקושר משחיל בעת הקשירה בין החבל לבין הגפה הנקשרת ואשר הסרתה עם סיום הקשר משאירה את המרווח הרצוי).

שכבות בסיס Basic Layers

בחלק זהו יוצגו מדריכים ל"שכבות הבסיס" של שיבארי. שכבת הבסיס יכולה להוות קשירה סופית אך לעיתים קרובות היא מהווה שכבת בסיס לקשירות מורכבות יותר ולתליות. מכך גם נובעת החשיבות הרבה שמיחסים לאיכות הביצוע של שכבת הבסיס.

שכבת הבסיס הבלתי מעורערת של שיבארי היא ללא ספק קשירת הגוטה/טקטה-קוטה או בשמה המלא - Ushirote Takatekote Shibari, דהינו: קשירת זרועות ואמות מאחורי הגב. בי"ס (ryo) שונים מציגים צורות שונות במקצת של קשירה זו ומוסיפים עליה פיתוחים אסטטיים ופונקציונליים רבים ומגוונים.

בנוסף לגוטה שיבארי, בחלק זה מופיעות עוד מספר קשירות, לרבות קשירת החזה שינג'ו (shinju, יפנית: פנינה) וקשירת המפשעה סקורנבו (Sakuranbo, יפנית: דובדבן). שמות אלה הם שמות מערביים והקשירות עצמן הן בגדר פיוז'ן אך הדבר לא פוגע במידת הפופולריות שלהן בקרב הקהל הרחב.

קשירות נוספות Additional Ties

מי שלא איבד עניין בשיבארי במהלך תרגול שתי הקטגוריות הראשונות יוכל להנות מעוד כמה קשירות משובחות המוצגות בקטגוריה זו, ביניהן: קשירת Kikkou, קשירת Hishi וקשירת Teppo.

שימושי Useful stuff

בקטגוריה זו מוצגים קישורים לכל מיני מדריכים/סרטונים/מאמרים אשר אינם בגדר "מדריכי קשירות" אך עשויים להיות מאוד שימושיים למי שמתעסק בחבלים, כך לדוגמא: הרצאת בטיחות ומדריך לאחסון חבל.

הודעות Announcements

מפגש חבלים

אחת לחודש מתקיים בירושלים מפגש "קשורימות". המפגש פתוח, בהרשמה מראש, לכל חובבי החבל ונערך במתכונת פייר-רופ. פרטים נוספים ומועדי מפגש ניתן למצוא בפיטלייף או לבקש במייל kshurimot@gmail.com

פרק ההיסטוריה

הפרק נערך מחדש ונוסף לו חלק מסכם.

ביקורת ספרים

נוספו שתי ביקורות חדשות על ספריו של אריסו גו העוסקים בקשירות קרקע.

ציטוט Quotation

"The most important thing is heart. You ought to have heart. At the same time technique is important, too. Even if you had the greatest desire to tie someone, without technique you would fail."

Nureki Chimuo

סכנות ואחריות Risks

תרגול מעשי של שיבארי כרוך בסיכונים לא מעטים. על כן, אינני ממליץ על תרגול כזה לפני התייעצות בנושא עם מביני עניין ו/או ללא שמירה קפדנית על כלל הוראות הבטיחות הרלוונטיות.

כל המתרגל שיבארי, ואפילו על פי הוראות המופיעות באתר, עושה זאת על אחריותו המלאה והבלעדית.

לינק שבור Broken Link

למדריכי קשירות ברשת יש נטיה לעבור כתובות או להיעלם כליל. אם נתקלתם בהפניה לא תקפה - אנא עדכנוני בהקדם. דרכי ההתקשרות מפורטות כאן.