צעדים ראשונים לקושר First steps for riggers

אחת השאלות הנפוצות שאני נשאל היא: כיצד ללמוד שיבארי?

אז כך, דבר ראשון חייכו כי אתם חיים בתקופה של פריחה בפעילות שיבארי בעולם. אם לפני עשר - חמש עשרה שנה הייתם צריכים לטוס ללמוד ביפן או לנסות לצוד קינבקושי יפני בעת סבב שיעורים נדיר וקצרצר באירופה אז היום המצב שונה בתכלית. על כן, בואו נתחיל בדברים שאפשר לעשות מבלי לצאת את ישראל.

אומנם טרם הוקם בארצנו בית ספר בו מלמדים שיבארי באופן סדור, רציף ומקיף אך בהחלט אפשר להתקדם בכיוונים הבאים:

  1. תתחילו לבקר במפגשי קשירות שונים המתקיימים בארץ. נכון לשנת 2018, מפגשים כאלה מתקיימים, דרך קבע, בגוש דן ובירושלים. במרביתם, ילמדו אתכם קצת בטיחות וכמה קשירות בסיסיות. חושב לא פחות מכך, אתם תוכלו להחשף לאנשים שעוסקים בחבל, תוכלו לשאול שאלות, לנסות סוגי חבלים שונים, לדפדף בספרי הדרכה וכיו"ב. אומנם יש סיכוי שבדרך זו תתקלו גם באנשים שיציגו עצמם כמומחים למרות שנסיונם קצר וידיעותיהם מבוססות בעיקר על סרטונים ברשת אך לטעמי - עדיף להשקיע את הזמן ב"לבור מוץ מבר" מאשר כלל לא להיחשף לקהילת החבל והשיבארי בארץ.
  2. מצאו מישהו משכיל בחבל, מנוסה ומתאים לכם מבחינת אופי (מהארץ או מחו"ל), שילווה ויסייע לכם לעשות את הצעדים הראשונים באופן נבון. אומנם כולנו יחידים ומיוחדים אך הדבר לא מונע מאתנו לעשות טעויות שרבים עשו לפנינו. הדבר נוגע באינספור שאלות פרקטיות (כמו: איזה חבל לקנות, כיצד לעבד חבלים, איזה קשירות ללמוד בהתחלה, איזה ספרים כדאי לרכוש וכיו"ב) וגם בשאלות יותר תיאורטיות (כמו: מה סגנון הקשירה שמעניין/מתאים לכם, מאיזה מורה כדאי ללמוד, מה הם העקרונות המנחים של שיבארי וכיו"ב). אם תמצאו את האדם המתאים שימקד ויכוון אתכם, תוכלו להתקדם בקצב מהיר וחלק יותר מאשר לבד.
  3. תלמדו כמה שיותר פנים מול פנים. בתחילת הדרך, שעה אחת עם מישהו שיודע ללמד את מה שאתם צריכים ללמוד שווה יותר מעשרות שעות של עבודה עצמאית. יש בארץ מספר מצומצם של קושרים שהייתי ממליץ ללמוד מהם שיבארי מעבר לבסיס של SCT/DCT - חפשו אותם ובקשו ללמוד. בנוסף, מאז 2015, נערכים בארץ ביקורים מזדמנים של קושרים בינלאומיים - נצלו הזדמנויות נדירות אלה ותירשמו לכל סדנא או שיעור שמורים אלה מציעים

לסיום, אתייחס לערוץ הלימוד הפחות יעיל והיותר מסוכן - הלימוד העצמי. ככל שהקושר יותר מנוסה כך משתפרת יכולתו לברור בים המידע את התוכן האיכותי והרלוונטי לרמתו. קושר מתחיל נדון ללמוד, בין השאר, דברי הבל, להפנים שיטות עבודה מקולקלות ולהתפזר במקום בו כדאי להתמקד. אני אומר זה גם כי אני הייתי במקום הזה וגם כי אני רואה אחרים עוברים את זה בימינו. על כן, אני שב ומציע לשלב את הלימוד העצמי עם לימוד פנים מול פנים בדרכים שציינתי לעיל.

לטובת אלה שבכל זאת עושים את הצעדים הראשונים לבדם או ללא מלווה שהם סומכים עליו - ריכזתי כאן באתר כמה כלים שיסייעו בשלבים הראשונים:

  • תחילה קראו בעיון את כל החלק התיאורטי, בדגש על פרקי "חבלים", "בטיחות" ו"טיפים".
  • תעזרו בפרק על החבלים כדי לבחור חבל שמתאים לכם ותרכשו אותו.
  • תעזרו בפרק ביקורת הספרים ותזמינו באינטרנט ספרי הדרכה.
  • תכינו ערכת חילוץ.
  • קראו שוב את כלל חומר הבטיחות הנגיש לכם (כאן באתר, בספרים שרכשתם, באתרים אחרים ברשת) וודאו שאתם יודעים מה לעשות אם משהו משתבש.
  • תתחילו לעבוד עם מדריכים - אלה שכאן באתר (הקפידו לעבוד בהתאם לסדר הקטגוריות המוצע) ואלה שבספרי ההדרכה שרכשתם (בהתאם לסדר המוצע בהם).
  • תרגלו קשרים וקשירות בסיסיים עד להכרות טובה מאוד לפני שאתם עוברים לדברים מורכבים יותר.
  • ההמשיכו ללמוד והתקדמו עקב בצד אגודל.

בהצלחה!

הודעות Announcements

מפגש חבלים

אחת לחודש מתקיים בירושלים מפגש "קשורימות". המפגש פתוח, בהרשמה מראש, לכל חובבי החבל ונערך במתכונת פייר-רופ. פרטים נוספים ומועדי מפגש ניתן למצוא בפיטלייף או לבקש במייל kshurimot@gmail.com

פרק ההיסטוריה

הפרק נערך מחדש ונוסף לו חלק מסכם.

ביקורת ספרים

נוספו שתי ביקורות חדשות על ספריו של אריסו גו העוסקים בקשירות קרקע.

יצירת קשר Contact

קריאת החומר עוררה שאלה שאין לה מענה באתר, מצאתם טעות או דבר מה שחשוב להוסיף – אתם מוזמנים ליצור קשר בדרכים המפורטות כאן.

ציטוט Quotation

"The most important thing is never to cause physical injury to your partner. There are delicate tendons and nerves in the body and you have to be very careful never to damage them. If you tie someone up too tightly you might damage nerves. And if you don't make your ties tight enough a rope can slip and catch on your partner's shoulder or neck. It's hard to believe that a single piece of rope could cause permanent damage but there have been many such accidents. "

Akechi Denki