פרמטרים מתקדמים | Advanced Parameters |
אם חשבתם שאחרי שקיבלתם החלטות בנוגע לפרמטרים שתוארו לעיל (סוג, עובי, אורך וכמות) אתם יכולים סוף-סוף להעביר את כרטיס האשראי אז לצערי יש לפניכם עוד כמה החלטות:
הראשונה היא האם לקנות חבל "מעובד" או "לא מעובד". ככלל, מי שיבחר לקנות חבל לא מעובד יצטרך לבצע את הליך העיבוד בעצמו. שלבי העיבוד עשויים לכלול חלק או את כל השלבים הבאים: בישול, יבוש ומתיחה, אפיה, שבירה, שריפה, ניקוי וסיכה בשמנים. תהליך העיבוד דורש מיומנות והשקעת זמן אך מאפשר לקושר להכיר היטב את החבלים ולהביא אותם לרמת גימור (רכות, גמישות, צבע וריח) המועדפת עליו. קושר המעדיף לרכוש חבלים מעובדים יצטרך לשלם יותר אך יקבל חבלים מוכנים לעבודה.
יש לשים לב כי במציאות התמונה אינה שחור-לבן ויש חבלים "לא מעובדים" אשר ידרשו מאמץ מועט מאוד להביאם למצב הרצוי ויש חבלים "מעובדים" אשר בכל זאת כדאי להעביר טיפול מסויים לפני שמתחילים לעבוד עימם.
למרבית הרוכשים של הסט הראשון שלהם הייתי ממליץ לבחור בחבל מעובד ברמת גימור גבוהה ורק לאחר הכרות טובה יותר עם חבלים להכנס לסוגיות של עיבוד עצמאי.
הרוכשים המדקדקים יצרכו לתת את דעתם לשתי סוגיות נוספות (לפחות):
הראשונה, האם לרכוש חבל שהוכן באופן יעודי לטובת שיבארי (לרוב מיוצר בעבודת יד מרמת החוט או הגדיל) או חבל שהוכן במפעל תעשייתי ליצור חבלים למטרות אחרות. יש מספר בעיות נפוצות עם חבלים תעשייתיים: כדי להקל על טיפול המכונה בג'וט הוא עובר לעיתים טיפול בשמן מינראלי מיוחד (Jute Batching Oil - JBO) אשר משאיר ריח לא נעים (הדומה לקרוסין). תופעה זו נפוצה במיוחד עם חבלים תעשיתיים המגיעים מהמזרח (בפרט מיפן) ופחות נפוצה עם חבלים המיוצרים באירופה. הבעיה איננה רק בריח הלא נעים אלא בכך ששאריות של JBO ושל שמנים/כימיקלים אחרים הנשארים על החבל במסגרת תהליכי יצור תעשייתיים עלולות לעורר רגישות של העור, אלרגיה ובאופן כללי הם לא הדבר הבריא ביותר לאדם. כמובן, פותחו דרכים להתמודד עם הבעיה אך קצרה היריעה להכנס גם לכך. חסרון נוסף של חבלים תעשייתיים הוא שהם מיוצרים באורכים גדולים (מאות ואלפי מטר לחבל) ולכן הם כוללים הארכות של גדילים, דבר המחליש את כושר הנשיאה של החבל.
אצל יצרנים המייצרים חבלים יעודיים לשיבארי, כל תהליך היצור מכוון להפיק חבל המתאים לקשירה ותליה של אנשים ולכן הבעיות שהוזכרו לעיל לרוב נמנעות. בנוסף, חלק מיצרני חבל אלה, מאפשרים לבצע הזמנה "בהתאמה אישית" בה המזמין קובע את מרבית הפרמטרים בעצמו ומקבל חבל המותאם באופן מקסימאלי לרצונותיו. מנגד, חבלים אלה מאופיינים בבעיות הקשורות ביצור ידני בתהליכי עבודה משתנים. כצפוי, חבלים עשויים בעבודת יד ומיצרנים יעודיים יהיו יקרים יותר מחבלים שיוצרו במפעל תעשיתי.
הסוגיה השניה היא: האם לקנות חבל 2ply או חבל single ply? (אם אין לכם מושג על מה אני שח - כנראה פספסתם את הפסקה הרלוונטית בדף "סוגי החבלים"). להבחנה טכנית זו יש חשיבות מפתיעה בהשלכותיה על ההתנהלות השוטפת שלכם. אם תקנו חבל2ply איכותי הוא יהיה חבל חזק העשוי לשמש אותכם מספר שנים מבלי שכמעט תצטרכו לדאוג לשלמותו וכושר הנשיאה שלו (בתליות). ביחס אליו, חבל ה- single ply יתגלה כחבל חלש ותצטרכו לבחון באופן קבוע האם לא חלה בו שחיקה מסוכנת. גם התחזוקה השוטפת של חבלי ה- single ply תדרוש תשומת לב רבה יותר. בתמורה לחסרונות אלה חבלי ה ה- single ply יהיו רכים וגמישים יותר ולרוב יקלו על פיזור הלחץ על גופו של הנקשר במהלך התליות.
הודעות | Announcements |
מפגש חבלים
אחת לחודש מתקיים בירושלים מפגש "קשורימות". המפגש פתוח, בהרשמה מראש, לכל חובבי החבל ונערך במתכונת פייר-רופ. פרטים נוספים ומועדי מפגש ניתן למצוא בפיטלייף או לבקש במייל kshurimot@gmail.com
פרק ההיסטוריה
הפרק נערך מחדש ונוסף לו חלק מסכם.
ביקורת ספרים
נוספו שתי ביקורות חדשות על ספריו של אריסו גו העוסקים בקשירות קרקע.
יצירת קשר | Contact |
קריאת החומר עוררה שאלה שאין לה מענה באתר, מצאתם טעות או דבר מה שחשוב להוסיף – אתם מוזמנים ליצור קשר בדרכים המפורטות כאן.