טיפים והערות | Notes and Tips |
מה ההבדל בין עקשן לעצלן? הראשון לא נרתע ממכשולים, מתגבר וממשיך בדרך. העצלן, לעומת זאת, רואה מה קרה לעקשן ופשוט עוקף את המכשולים. אז אם גם אתם אוהבים לחסוך טרחה מיותרת, לרשותכם מספר טיפים (שאני מצאתי) שימושיים:
מה שחשים משם לא חשים מכאן
אדם ערום, קשור, חסר תנועה ובעל תנועת דם מוגבלת נוטה להתקרר הרבה יותר מאדם לבוש שמתרוצץ ועמל על קשרים. על כן, תוודאו מראש שהטמפרטורה בחדר מתאימה לנקשר ולא לקושר.
חה-חה, זו לא מתיחה
אלא אם הנקשרת שלכם היא מדריכת אירובי שזה עתה חזרה מהאימון היומי (או שאתם עובדים על קשירות ממש פשוטות) מומלץ לבצע חימום ומתיחות קלות לפני תחילת השיבארי.
מים לדוד המלך
להיות נקשר זה מאמץ מצמיא. לפיכך, על מנת למנוע התרוצצות ועזיבת הנקשר לבד, אפשר להכין מראש בקבוק מים זמין. אה..ורצוי גם קשית. המהדרין יאמרו, "קשית ברך מתקפלת".
חבל מעבדה
כשאתם קונים חבל קחו אקסטרה קטנה, הן שתוכל לשמש אותם לקשירת קשרים בקצוות החתוכים והן שתישאר בידכם חתיכה קטנה לניסויים. לדוגמא, אם תרצו לבדוק את עמידות החבל בכביסה או את האופן שבו הוא מגיב לצבע בו תרצו לקשט אותו.
דרך האמצע
אם חלק משמעותי מהקשירות שלכם מבוססות על שיטת העבודה היפנית, לפיה קושרים עם חבל המקופל לשניים, כדאי לכם להשקיע כמה דקות במדידה וסימונה המדויק של נקודת האמצע בכל אחד מהחבלים. אפשר לסמן את הנקודה בעט, בחוט תפירה או בדרכים יצירתיות אחרות.
רבי יהודה היה נותן בהם סימנים
אם אתם עובדים עם חבלים במגוון אורכים, כדאי לכם לסמן אותם באופן שיאפשר זיהוי מדויק של האורך מבלי שתצטרכו לפתוח אותם. כמובן שאם אתם, עובדים עם חבלים טבעיים, הנוחים ל"הארכה", מומלץ (וניתן) לצמצם את מגוון האורכים עד למינימום.
הודעות | Announcements |
מפגש חבלים
אחת לחודש מתקיים בירושלים מפגש "קשורימות". המפגש פתוח, בהרשמה מראש, לכל חובבי החבל ונערך במתכונת פייר-רופ. פרטים נוספים ומועדי מפגש ניתן למצוא בפיטלייף או לבקש במייל kshurimot@gmail.com
פרק ההיסטוריה
הפרק נערך מחדש ונוסף לו חלק מסכם.
ביקורת ספרים
נוספו שתי ביקורות חדשות על ספריו של אריסו גו העוסקים בקשירות קרקע.
עוד רעינות | More Ideas |
יש לכם טיפ שימושי שאינו מוזכר באתר - אתם מוזמנים להציע אותו לרשימה זו, בדרכים המפורטות כאן.