בטיחות - פרק ב' |
Safety - Part 2 |
ערכת חילוץ וע"ר תכלול:
- מספרי ע"ר / מל"ק (EMT scissors, מספרי להב קטום) - מספריים מהסוג שיש לצוותים רפואיים המיועדות לחיתוך בגדים ונעלים על גופו של הנפגע. אלה מספריים מצוינות משתי סיבות עיקריות: הן יחתכו בקלות יחסית כל סוג חבל שתשתמשו בו (והרבה יותר מזה); להבדיל ממספריים רגילות יש להם קצה אחד המיועד להחלקה על העור (כאמור, קצה קטום), התקן זה ימנע פציעה בטוחה של הנקשר בזמן שתנסו לדחוף מספריים רגילות או סכין בין החבל העקשן לבין גוף הנקשר.
- אלטרנטיבה יעילה מאוד למספרי ע"ר הם סכיני חילוץ/חרום (rescue hook). מדבור בסכין בצורת וו שהלהב שלה נמצא בחלק הפנימי של הוו (ראה תמונות להלן). ישנם מספר סוגים של סכיני חילוץ ומידת התאמתם לחיתוך חבלים (בעיקר תחת לחץ/משקל) משתנה מאוד. כך, לדוגמא ישנן סכיני חילוץ המיועדות בראש ובראשונה לחיתוך חגורות בטיחות ועל כן מיקום הלהב ורוחב הוו פחות מתאימים לחיתוך חבלים. לפיכך, מומלץ לבצע את הבחירה של הסכין לאחר למידה ו/או התייעצות. באופן אישי אני משתמש בסכין חילוץ של FKMD (דהינו, Fox Knives Military Division) אשר פותחה במיוחד לחיתוך מידי של רצועות וחבלים הנמצאים תחת לחץ כבד (הם לא חשבו על שיבארי אלא על מכונאים מוטסים המצניחים הספקה).
- משולש (או פתרון אחר) לקיבוע של גפה שנפגעה פגיעה עצבית ומשחה אנטי דלקתית.
- אמצעי עזרה ראשונה לפי ראות עינכם ומידת אחריותכם, החל בפלסטר, כוהל ואלוורה וגמור בחדר ניתוח נייד.
- יש הנוהים להוסיף וו מתכת או דוקרן (בעל קצה מעוגל) אשר יכולים לסייע בשחרור קשרים שהסתבכו ויד האדם אינה מצליחה להתיר.
- יש הנוהים להוסיף לערכה גם פנס. הדבר חשוב במיוחד כאשר הקשירה מבוצעת בחוץ, במסיבות או כל סביבה אחרת בהן מידת שליטתכם על התאורה אינה מלאה.
להלן מספר דוגמאות לסכיני/מספרי חילוץ:
|
|
|
|
|
FKMD |
Gerber |
Benchmade |
Boker |
מספרי ע"ר / מל"ק |
דגשי בטיחות כלליים:
- אם אתם לא מכירים היטב את הנקשר חובה עליכם לברר את מצבו הרפואי. במהלך הבירור מומלץ תחילה לא להשתמש בשאלות מכוונות אלא לתת לנקשר להעלות בעצמו את כל הגורמים שיכולים, לדעתו, להגביר את מידת הסיכון. לאחר שהנקשר סיים מומלץ לתשאל אותו אודות בעיות נפוצות, כגון: אסטמה, בעיות לב, בעיות עמוד השדרה, נטייה להתעלפויות, חריגות משמעותיות בלחץ הדם וכיו"ב.
- נקשר שלפתע חש פגיעה באבריו עלול להיכנס ללחץ ולנסות להשתחרר מהחבלים בכוחות עצמו. לא רק שלעיתים הדבר אינו אפשרי אלא שניסיונות אלה יכולים לסבך את המצב עוד יותר: גם לגרום לפגיעה נוספת באזור הפגוע וגם לסבך את החבלים באופן שיקשה עוד יותר על התרתם. על מנת למנוע מצבים כאלה יש לסכם מראש ובאופן חד משמעי מה הצעדים שננקטים במקרה חרום ועל הקושר לעמוד בתוקף כי הם יבוצעו אם מצב החרום אכן מגיע ולא לתת לנקשר להחמיר את המצב ע"י פעולות מיותרות ומזיקות.
- החבל עלול להתהדק או להתרופף בשל תנועת הנקשר ולכן כדאי לבדוק, מעת לעת, את מצב הקשרים.
- הפרידו הפרדה גמורה בין קשירה לבין צריכה של חומרים המשפיעים על תודעתו/גופו של האדם. צריכה של אלכוהול וכמובן סמים (מכל סוג שהוא) מגדילים באופן משמעותי את הסיכוי שהקשירה תגמר בבית חולים.
- הכינו את כל הנדרש לקשירה מראש, לפני תחילתה וכך לא תצטרכו לעזוב את הנקשר לבדו. כך לדוגמא, בקבוק מים או שוט.
- אל תתפתו לנסות קשירות תליה (suspensions) ללא ליווי של מישהו שמבין בתחום. תליות הן עניין מסוכן ודורשות ידע נרחב על מנת לבצען באופן בטיחותי.
|
|
מפגש חבלים
אחת לחודש מתקיים בירושלים מפגש "קשורימות". המפגש פתוח, בהרשמה מראש, לכל חובבי החבל ונערך במתכונת פייר-רופ. פרטים נוספים ומועדי מפגש ניתן למצוא
בפיטלייף
או לבקש במייל
kshurimot@gmail.com
פרק ההיסטוריה
הפרק נערך מחדש ונוסף לו חלק מסכם.
ביקורת ספרים
נוספו שתי ביקורות חדשות על ספריו של אריסו גו העוסקים בקשירות קרקע.
"The most important thing is never to cause physical injury to your partner. There are delicate tendons and nerves in the body and you have to be very careful never to damage them. If you tie someone up too tightly you might damage nerves. And if you don't make your ties tight enough a rope can slip and catch on your partner's shoulder or neck. It's hard to believe that a single piece of rope could cause permanent damage but there have been many such accidents. "
Akechi Denki